Tunikor

Upptäck nyttiga tips och råd om tunikor

Vit tunika

En enkel vit tunika – med eller utan mönster – hör till självklarheterna i sommargarderoben. Vita tunikor kan fungera både som vardags- och strandklädsel.

En vit, enfärgad tunika utgör en väsentlig del av det svenska sommarmodet. Vita tunikor utgör ofta en del av badmodet, då de flesta inbitna strandturister väljer att använda enkla, vita tunikor som tillfällig överdragsklädsel till bikinin – inte minst under lunchpauser på strandsemestern. Vita tunikor kan också fungera som vardagsklädsel under sommarhalvåret – i så fall kombineras de allt som oftast med kjolar, leggings eller stuprörsbyxor, beroende på rådande väderförhållanden.

Vita tunikor – jämför erbjudanden från olika butiker

Vitt är måhända den allra vanligaste färgsättningen på sommartunikor av bomull. Därför har du som köpare mängder av alternativ att välja mellan. Ägna några minuter åt att hitta den perfekta tunikan – t.ex. genom att jämföra erbjudanden och modeller från H&M, Nelly, Lindex, Vero, Gina, Vila m.fl. I regel går det att hitta en snygg, vit sommartunika för under 200 kr. För 300 kr kan du välja och vraka bland många olika modeller – tunikor med eller utan skärp, fickor, kragar och knappar. Liksom ärmlösa eller långärmade tunikor, alternativt tunikor försedda med små puffärmar.

Vita tunikor – anonyma plagg

Som köpare bör man vara medveten om att vita tunikor i regel är anonyma plagg, som avleder blickar – såvida de inte pryds med snygga bälten, framhävda kragar eller spets. Den tjej som kombinerar flashiga leggings med enkla, vita tunikor lär således få fler blickar på sitt benparti än på sin överkropp. Bra – förutsatt att valet är medvetet och genomtänkt.