Tunikor

Upptäck nyttiga tips och råd om tunikor

Snygga tunikor

Alla tunikor kan vara snygga – en tunikas relativa snygghet beror främst på övrig klädsel och din intention med att bära tunikan.

En påtaglig fördel med bomulls- och ylletunikor är att de är flexibla och passar alla olika figurer. Motsatsen gäller däremot tajta tunikor med en materialkombination av bomull och elastan – ju mer kroppsnära tunikan är, desto större är risken till felköp – särskilt i samband med näthandel. Den som vill ha en lätt, luftig sommartunika kan utan problem handla den på nätet – prova förslagsvis en tunika av märket Vila, eller en billig tunika från Nelly.se.

Snygg tunika – en del av en helhet

En tunika är sällan snygg allena – dess snygghet beror på din övriga klädsel, din frisyr samt eventuella tillbehör som smycken och accessoarer. Färgkombinationen är – inte minst – avgörade för slutresultatet. Du som väljer en tunika bör se till att uppnå kontrast – kombinera t.ex. inte en vit sommartunika med vita leggings eller en vit kjol, utan välj istället en färg som på ett snyggt sätt matchar tunikan och på så sätt avgränsar benpartiet från överkroppen.

Tunika för framhävd överkropp?

Tänk även på vilken del av kroppen du allra helst vill markera. Kanske vill du medvetet bära en anonym, enfärgad tunika i kombination med glänsande, flashiga paljettleggings för att därigenom framhäva ditt snygga benparti? Det är i så fall helt i sin ordning. Att välja kläder och kombinera dem medvetet ger i slutändan bäst resultat – en enkel, enfärgad tunika kan således också vara snygg förusatt att den anpassas till rätt sammanhang och intention.