Tunikor

Upptäck nyttiga tips och råd om tunikor

Tunikor barn

Tunikor är populära barnkläder – inte minst är jeanstunikor tåliga barnplagg som lämpar sig väl för lek utomhus.

Många föräldrar väljer att köpa tunikor av bomull eller jeanstyg till sina småflickor. Även för barntunikor gäller samma kombinationsmöjligheter som för vuxna. Bomullstunikor kombineras allra helst med leggings eller strumpbyxor. Färgsättningen hos byxorna bör utgöra en kontrast till tunikans färg – en blå tunika passar således ihop med vita eller gulrandiga strumpbyxor.

Tunika för barn i kombination med strumpbyxor

Kombinationen strumpbyxor och tunika är mera acceptabel för barn än för vuxna. Hos vuxna uppfattas den som mycket mera informell än hos barn. Som vuxen bör man helst ersätta strumpbyxorna med leggings, såvida man eftersträvar vardagsklädsel och inte hemmaklädsel. Vad gäller tunikor för barn har Nelly och Ellos bra utbud med priser från 50 kr och uppåt. Hos Ellos finns det även möjlighet att köpa tunikor i set om två eller tre snarlika tunikor i olika färgkombinationer.

Jeanstunikor för barn

De föräldrar som har småbarn, som gärna leker utomhus i sandlådor och på våta gräsmattor, brukar välja robusta jeanstunikor. Jeanstyg är lättvättat och tåligt jämfört med linne och bomull. Jeanstyg krymper dessutom mindre i tvätten än t.ex. linne, vilket gör att en jeanstunika är mera långlivad än en tunika av linne – förutsatt att båda tvättas lika ofta.