Tunikor

Upptäck nyttiga tips och råd om tunikor

Tunikor stora storlekar

Stora tunikor finns sällan representerade i de vanliga klädkedjornas standardutbud. Därför är det klokast att söka sig till nischade butiker – eller att handla tunikor i stora storlekar från USA.

Tunikor i stora storlekar döljer fettvalkar och skapar en kvinnlig look trots att de inte är åtsittande. Den kvinnliga fluffigheten kan förstärkas avsevärt om tunikan är utrustad med rosetter, paljetter eller snygga mönster. Utbudet av riktigt stora tunikor är däremot begränsat i butiker som Vero Moda, H&M och Gina Tricot. I skrivande stund är Lindex den enda stora butikskedja som säljer tunikor i storlekarna XL och uppåt.

Stora tunikor från nischade återförsäljare

Den som behöver tunikor i stora storlekar bör i första hand kolla utbudet i butiker som särskilt riktat in sig mot stora damkläder. Följande butiker bör nämnas i synnerhet:

  • Hosjytte.dk – dansk återförsäljare av damkläder i stora storlekar. Butiken har ett fåtal stora tunikor i standardutbudet.
  • Storaklader.se – svensk nätbutik med en handfull tunikor av större modell.
  • Bechic.se – nätbaserad butik som fokuserar på trendiga damkläder, däribland tunikor.

Bättre utbud på andra sidan Atlanten

I USA är efterfrågan på stora damkläder betydligt större än härhemma. Av den anledningen är också utbudet bättre; inte minst av märkestunikor. I tider med en svag dollar kan ett köp på andra sidan Atlanten varmt rekommenderas. Tänk dock på att storleksmärkningen är amerikansk – använd därför en omvandlingstabell på nätet för att se vilken storlek du har enligt den amerikanska skalan.