Tunikor

Upptäck nyttiga tips och råd om tunikor

Blommig tunika

Blommiga tunikor hör till det tidlösa sommarmodet. Den som har en väbevarad blommig tunika, med nätta sommarmönster, kan med fördel plocka fram den lagom till midsommar – och känna sig trendig år efter år.

Blommiga tunikor av bomullstyg i ljusa färgtoner hör till de återkommande sommartrenderna. Den som vill ha en tålig tunika för åretruntbruk bör således undvika blommiga tunikor och istället prioritera jeanstunikor eller tunikor i mörkare färger. Å andra sidan är blommiga mönster en ständigt återkommande sommartrend. Den som köper en blommig tunika kan således använda samma tunika flera år i följd utan att den blir omodern i första taget. För att din blommiga tunika ska bli så långlivad som möjligt ur modesynpunkt bör du tänka på följande:

  • Köp en vit eller ljusgul tunika med försiktiga mönster. Aggressiva mönster blir snabbt omoderna, medan nätta mönster – typ sommarblommor – håller i sig längre.
  • Se till att mönster och bakrundsfärg inte avviker alltför mycket från varandra. En svart tunika med gula sommarblommor kan vara flashig i någon säsong, men tappar sedan sin karaktär.
  • Blommiga tunikor är sommarplagg – välj därför en materialsort som andas, t.ex. linne eller bomull.

Blommiga tunikor – snygga sommarkläder i vardagssammanhang

Tunikan kategoriseras generellt sett inte som festklädsel, i synnerhet inte tunikor med blommiga mönster. Blommiga tunikor passar i bästa fall på midsommarpartyn – annars duger de utmärkt som hemmaklädsel eller i samband med utomhusmiddagar och grillfester.